Dags att anmäla sig till höstens Transitgrupper i Göteborg och Stockholm!

Transit är samtals- och stödgrupper för dig som är ung transperson. Samtalsgrupp är till för dig som är trans eller som funderar över din könsidentitet och/eller könsuttryck.
Stödgrupp är till för dig som är i en könsutredning eller väntar på att få påbörja en utredning.

Nu går det att anmäla sig till samtalsgrupp i Göteborg och till stödgrupp och samtalsgrupp i Stockholm. Här nedanför finns information om grupperna och hur du anmäler dig!

Göteborg

Ny omgång av samtalsgruppen Transit startar 7 oktober i Göteborg!

Transit är en samtalsgrupp för dig i åldern 15-30 år som har funderingar kring din könsidentitet. Oavsett om du precis har börjat fundera eller om du har tänkt på det här hela livet, är det ett ställe där du kan prata om det du behöver. Under våra åtta träffar kan du vara dig själv och träffa andra med liknande erfarenheter.

Samtalsgruppen hålls av två ledare, Oliver och Mario, som själva har erfarenhet av att vara trans. Vi arbetar utifrån ett metodmaterial som framtagits av RFSL för att prata om könsidentitetsfrågor i grupp. Det är ett upplägg där vi pratar om olika teman på varje träff och gör övningar och lekar kring temat förutom att prata. Transit drivs som ett samarbete mellan RFSL Göteborg och Mötesplats Simone.

Att delta i samtalsgruppen är gratis och vi bjuder på fika!

Tid och plats
Gruppen kommer att ses på onsdagar kl 17:00–19:30 med start 7:e oktober.

Träffarna är på Mötesplats Simone, Masthuggsterassen 4D.

Anmälan
Anmäl dig till oliver.alderholm@goteborg.rfsl.se senast den 30 september! Skriv vad du heter (det namn du vill att vi ska kalla dig), ålder och telefonnummer i mejlet.

Läs mer på RFSL Göteborgs hemsida.

Eller på Facebookevenemanget "Samtalsgruppen Transit startar 7 oktober i Göteborg!".


Stockholm

Stödgrupp

Nu är det äntligen dags att anmäla sig till Transit stödgrupp!

Ung och transsexuell?
Om du är mellan 15–25 år och befinner dig inom transvården så finns det en Stödgrupp dit du kan anmäla dig där du kan prata om sånt som är viktigt för dig och träffa andra som också går en könsutredning eller väntar på en remiss för att få starta.

Gruppen ses en kväll i veckan under 8 veckor, gruppen hålls av två kuratorer som heter Mats och Eva. De har lång erfarenhet av att träffa transungdomar. Det brukar vara mellan 5-8 deltagare i varje grupp.

Det är gratis att delta, men det krävs att man anmäler sig.
Föranmälan krävs då varje stödgrupp har ett begränsat antal platser. Om du har några frågor går det bra att maila.

Nästa grupp startar torsdagen den 24 september 2015.

Hur anmäler jag mig?
Skicka ett mail med ditt namn, din ålder och några ord om dig själv om varför du vill gå gruppen till transit@stockholm.rfsl.se. Märk mailet ”STÖDGRUPP”

Vilka datum och tider är det?
Åtta torsdagar kl 17:30-19:00 med start den 24 september och den sista träffen 19 november.

 

Samtalsgrupp

Samtalsgruppen är till för dig som är mellan 15–25 år och har funderingar kring din egen könsidentitet och/eller könsuttryck. Oavsett om du precis har börjat dina funderingar eller om du har haft dem hela livet är Samtalsgruppen ett ställe där du kan prata om det du behöver. Till gruppen kan man gå för att få vara sig själv och träffa andra med liknande erfarenheter.

Kanske känner du dig varken som kille eller tjej, eller så upplever du att det kan variera från olika tider, kanske vill du förändra din kropp så att den mer känns som din kropp eller så har du andra erfarenheter av könsidentitet och trans. Detta och mycket mer snackas det om under Samtalsgruppen. Det som du tycker är viktigt, tycker vi är viktigt.

Samtalsgruppen hålls av två ledare som själva har erfarenhet av att vara trans på något sätt.  Att vara med i gruppen är gratis och det brukar vara mellan 6-14 deltagare i varje grupp. Vi ses 8 gånger.

Hur anmäler jag mig?
Skicka ett mail med ditt namn, din ålder och en mening om varför du vill gå gruppen till: transit@stockholm.rfsl.se. Märk mailet ”SAMTALSGRUPP”

Föranmälan krävs då varje samtalsgrupp har ett begränsat antal platser. Om du har några frågor går det bra att maila.

Vilka datum och tider är det?
Åtta onsdagar, kvällstid (exakta tider kommer), med start den 14 oktober och den sista träffen 2 december.

Lägg till ny kommentar

Plain text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Sökformulär