Det är vår tur nu - en bok om att vara trans

RFSL Stockholm kommer under sommaren att ge ut en antologi där personer som är trans eller icke-cis bidragit med olika texter. Boken heter Det är vår tur nu! - att vara trans i en tvåkönsvärld. RFSL Ungdom frågade Jojo Stenberg, projektledare på RFSL Stockholm, om boken.

Vilka är det som skriver i boken?
Berättelserna i boken är skrivna av personer mellan 16-33 år som på något sätt bryter mot tvåkönsnormen. De kan handla om att de identifierar sig som trans eller att de väljer att inte alls definiera sin könsidentitet.

Vad handlar texterna om?
Texterna beskriver situationer och berättelser ur skribenternas egna liv utifrån hur det kan vara att inte passa in i samhällets normer och förväntningar när det kommer till kön och könsidentitet. I boken kan man bland annat läsa om vikten av trygga sammanhang, om skolan och rättigheter, om att komma ut, om sex, drag och tango, om att skapa sig själv på internet, om ord och aktivism, om identitet och framtid. Och mycket, mycket mer!

Vilka ska läsa den?
Det är vår tur nu! är till för dig som är ung och funderar på det här med kön och könsidentitet. Kanske identifierar du dig som transperson eller så hör du på något annat sätt till oss som står ut från tvåkönsvärlden. Vi hoppas att den här boken ska ge dig pepp och känslan av att du är långt ifrån ensam. Tipsa gärna om boken till de vuxna som finns omkring dig, så blir vi fler som har kunskap om trans. Typiskt bra sak ett ge i födelsedagspresent...

Vad kommer boken att kosta och hur kan man beställa den?
Det är vår tur nu! - att vara trans i en tvåkönsvärld kostar 180 kronor och beställs igenom RFSL Stockholm. Skicka ett mail till transit@stockholm.rfsl.se med namn, adress och antal böcker du vill beställa. Håll också utkik efter hemsidan Detärvårturnu.se som kommer att lanseras under sommaren!
 

Lägg till ny kommentar

Plain text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Sökformulär