Ny samtalsgrupp för unga transpersoner med AST* i Stockholm

*AST är en förkortning för autismspektrumtillstånd.

Nu i vår börjar Liger, som är en samtalsgrupp för transpersoner inom AST (autismspektrumtillstånd). Man kan vara med i gruppen om man är transperson eller om man funderar kring sitt kön/sin könsidentitet. Gruppen är öppen för dig som är mellan 16 och 35 år gammal.

Att vara inom AST innebär, i den här gruppen, att man har fått antingen diagnosen autismspektrumtillstånd eller någon av de autismspektrumdiagnoser som användes tidigare (autism, Aspergers syndrom, atypisk autism, autismliknande tillstånd eller genomgripande störning i utvecklingen utan närmare specifikation).

Vårens grupp är en pilotomgång, alltså att det är första gången som en sådan grupp hålls inom Ligerprojektet. Projektet är resultatet av ett samarbete mellan Stockholms stad och RFSL Stockholm och drivs med stöd av Socialstyrelsen.

Här nedanför kan du läsa Ligerprojektets hela inbjudan till samtalsgruppen. Där finns också information om tid och plats och hur du gör om du vill anmäla dig.

Inbjudan

LIGER – Pilotomgång

Samtalsgrupp för transpersoner inom AST (Autismspektrumtillstånd)

Ligerprojektet är resultatet av ett samarbete mellan Stockholms stad och RFSL Stockholm med stöd av Socialstyrelsen. 

Metoden bygger dels på RFSL Stockholms metod Transit (utvecklad med stöd av Arvsfonden), och dels på arbetssätt och kunnande som finns inom Södermalms fritidsverksamheter med personer inom AST.

Detta är en samtalsgrupp för dig som befinner dig inom Autismspektrat och är transperson och/eller har funderingar kring kön och könsidentitet.

Syftet med samtalsgruppen är att vi tillsammans ska skapa ett tryggt rum för samtal och tankar som rör trans, könsidentitet och/eller könsuttryck. Hit kommer en för att få va sig själv och träffa andra med liknande erfarenheter.

Vi kommer att ses vid 8 tillfällen och vara mellan 5–8 deltagare plus två samtalsledare. 

Det är gratis att delta och för att anmäla dig så skickar du ett mail med ditt namn till Jessica.Myhr@stockholm.se 

Var:
Södermannagatan 5
t-bana: Medborgarplatsen

När: 
8 måndagar i rad med start 16 april. Sista träffen är 4 juni.

 

Bilden har vi på Transformering lånat från EclipseDragon. Den föreställer en Fae Dragon från onlinespelet Flight Rising. Draken flyger med sina stora vingar utbredda och är i transflaggans färger, ljusblått, ljusrosa och vitt.

Lägg till ny kommentar

Plain text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Sökformulär